«Συρανό» για παιδιά και εφήβους


Στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα (Κυψέλης 2) θα ζωντανέψει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, ο «Συρανό ντε Μπερζεράκ», ειδικά διασκευασμένο για παιδιά και νέους.

Ο Συρανό, φοβερός ξιφομάχος και ποιητής, είναι ερωτευμένος με την Ρωξάνη. Ομως δεν τολμάει να της το πει, γιατί τον εμποδίζει η μεγάλη του μύτη. Ο Κριστιάν είναι κι αυτός ερωτευμένος με τη Ρωξάνη, δεν ξέρει όμως πώς να εκφράσει τα συναισθήματά του. Ο Συρανό δέχεται να βοηθήσει τον Κριστιάν να κερδίσει την αγάπη της Ρωξάνης, με τα δικά του λόγια, τα λόγια ενός ποιητή...

Στην παράσταση, που θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Σεπτέμβρη, ο Ηλίας Καρελλάς συνδυάζει επί σκηνής ηθοποιούς, χορευτές, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών. Τον Συρανό θα ερμηνεύσει ο Λευτέρης Ελευθερίου. Οι String Demons παίζουν ζωντανά στη σκηνή διασκευάζοντας αποκλειστικά για την παράσταση αριστουργήματα της κλασικής μουσικής και όχι μόνο. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Χρήστος Καπενής, Φάνης Παυλόπουλος. Μαζί τους οι χορευτές Κατερίνα Γεβετζή και Ναπολέων Μανάτος.

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί για το κοινό και από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 το πρωί οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία.

Πληροφορίες και κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες στα τηλέφωνα, 210.7777.104 και 210.7777.124.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άντον Τσέχωφ: Ο Γλάρος - Αποσπάσματα

Ντάριο Φο: Σ’ έναν καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες...

Λόρδος Βύρων - Αποφθέγματα

Γιάννης Δαλιανίδης - Κατήφορος

Νίκος Καζαντζάκης - Αποφθέγματα (Γ Μέρος)

Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης - Η παλαιότερη εν ενεργεία μονή στη Ελλάδα και την Ευρώπη

Ναπολέων Λαπαθιώτης - Αποφθέγματα