Όταν τα ναυάγια γίνονται αξιοθέατα .... Δημήτριος (Γύθειο) 23 Δεκεμβρίου 1981


Το ναυάγιο του «Δημήτριος» βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από το Γύθειο, στην παραλία Σελινίτσας, και έχει πάρει μυθικές διαστάσεις η… παρουσία του.

Αλλοι μιλάνε για ένα «τσιγαράδικο» που έκανε λαθρεμπόριο μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας και άλλοι για πλοίο-φάντασμα αγνώστου ιδιοκτησίας.

Ομως, φαίνεται ότι και εδώ ο μύθος έχει σκεπάσει την πραγματικότητα. Το μικρό φορτηγό «Δημήτριος» (πρώην Klintholm), Ν. Πειραιά 2707, βρίσκεται προσαραγμένο εκεί από τις 23 Δεκεμβρίου 1981, αφού ουσιαστικά είχε εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του.

Το ναυπήγησης 1950 πλοίο «είχε καταπλεύσει έκτακτα στο Γύθειο την 4η Δεκεμβρίου 1980 λόγω ασθενείας του πλοιάρχου και της ανάγκης εισαγωγής του σε νοσοκομείο.

Πάντως, με αφορμή τον κατάπλου δημιουργήθηκαν προβλήματα οικονομικής φύσεως με το πλήρωμα, αλλά και θέματα βλαβών στη μηχανή».

Από τότε και μέχρι τον Ιούνιο του 1981 σκάφος ήταν πλαγιοδετημένο στο εσωτερικό του λιμένα Γυθείου.

Ομως, όταν κόπηκαν οι κάβοι και σημειώθηκε εισροή υδάτων κρίθηκε επικίνδυνο να παραμένει εκεί.

Στις 9 Νοεμβρίου 1981, λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών, το σκάφος παρασύρθηκε από το αγκυροβόλιό του και απομακρύνθηκε περίπου τα δύο μίλια (….), όπου και αγκυροβόλησε προσωρινά.

Ομως, όχι για πολύ, αφού στις 23 Δεκεμβρίου 1981 παρασύρθηκε πάλι και προσάραξε αυτή τη φορά στη θέση Βαλτάκι του Λακωνικού κόλπου.

Πηγή: efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύναξη της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στην Μεσσηνία

Σαν Σήμερα 30 Μαΐου

Μέγας Βασίλειος - Προς τους νέους: Πως να ωφελούνται από τα Ελληνικά γράμματα, Η Μέρος

Violet Jessop - Η γυναίκα που επιβίωσε από τρεις θαλάσσιες καταστροφές

Η ταυτότητα της ημέρας

16 Οκτωβρίου 1968 - Ύψωσαν τις γροθιές ενάντια στον ρατσισμό

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια - Frosty the Snowman